Σελίδες

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Υπουργοί φαίνεται πως αγνοούν ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μια δυσάρεστη έκπληξη επεφύλασε για τον Κάρολο Παπούλια η συνάντηση που είχε το μεσημέρι με το προεδρείο και μέλη της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε τα αίτηματα που του έθεσαν σχετικά με το δημογραφικό πρόβλημα και το φορολογικό καθεστώς, ενώ δεν έκρυψε στην έκπληξή του όταν τέθηκε το ζήτημα μεταγραφών παιδιών πολυτέκνων στα πανεπιστήμια.

Όπως παραδέχτηκε ο κ. Παπούλιας, ο υπουργός Παιδείας τον είχε διαβεβαιώσει ότι αυτό το θέμα θα λυθεί, και αυτός ήταν ο λόγος που έμεινε... άναυδος, όταν πληροφορήθηκε ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση.

"Το θέμα των μετεγγραφών των πολυτέκνων δεν έχει επιβάρυνση στον προϋπολογισμό. Μας υποχρεώνουν να νοικιάσουμε σπίτι, παρότι με μηδέν κόστος για το Δημόσιο μπορούμε να έχουμε τα παιδιά μας στο σπίτι μας", υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Νίκος Φωτόπουλος. "Δεν λύθηκε αυτό; Με εκπλήσσει αυτό, γιατί είχα πάρει την υπόσχεση ότι θα ελύετο το θέμα", απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα εκ νέου στον υπουργό Παιδείας.

Επίσης, είπε πως θα επικοινωνήσει και με τον υπουργό Οικονομικών για την αντιμετώπιση των φορολογικών ζητημάτων των πολυτέκνων.

Όσο για το δημογραφικό πρόβλημα, ο κ. Παπούλιας συμμερίστηκε τον προβληματισμό της Συνομοσπονδίας και τόνισε ότι "είναι ένας εθνικός κίνδυνος η υπογεννητικότητα στην πατρίδα μας. Και για τα επόμενα χρόνια δεν βλέπω πώς μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πληγή της υπογεννητικότητας". 

πηγη:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου